FAQ

De meeste gestelde vragen over Woof & Fit vind je hier. Staat je vraag er niet tussen? Aarzel dan niet contact met ons op te nemen via de chat rechts onderin je scherm of door ons op Facebook, Instagram of via email een bericht te sturen!

Waaruit is het voer van Woof & Fit samengesteld?

De brokken van Woof & Fit zijn samengesteld op basis van hoogwaardig rundvlees & kippenvlees en een speciaal vitamine en mineralen pakket, dat een uitzonderlijk goede opname garandeert.

Samenstelling:

Gedroogd kip, rundvlees, gevogelte vet, gehydrolyseerde dierlijke eiwitten, lignocellulose, sepioliet, zalmolie, bietenpulp en ter binding: rijst, erwten en zoete aardappel zetmeel.

De toegevoegde middelen per kg zijn:

Vitamine A (alfa-retinylacetaat): 20000 IE, Vitamine D3 (cholecalciferol): 1800 IE, Vitamine E (all-rac alfa-tocoferylacetaat): 200 IE, Koper (Koper(II)sulfaat pentahydraat): 5 mg, Zink (Zinksulfaat-monohydraat): 100 mg, IJzer (IJzer(II)sulfaat-monohydraat): 50 mg, Mangaan (mangaan(II)sulfaat-monohydraat): 35 mg, Jodium (Kaliumjodide): 2.5 mg.

Analytische bestanddelen:

Ruw eiwit: 24%, Ruw Vet: 11.2%, Ruwe celstof: 4.1%, Ruwe as: 7.1%, Calcium: 1.2%, Fosfor: 1.0%, Energiewaarde (kcal/kg ME) 3350. De overige percentages zijn dierlijke producten zoals vis oliën, dierlijke vetten etc.

Glutenvrij

De producten van W&F zijn glutenvrij. Een hond met een glutenallergie kun je dus met een gerust hart kennis laten maken met onze producten.

Zijn er andere producten te verkrijgen van Woof & Fit?

W&F heeft drie producten; puppymelk, speciale worst en twee formaten brokken. In brokken maken we geen onderscheid, behalve in het formaat. Grote brokken voor honden met een grote bek, en kleine brokjes voor kleine hondjes. De ingrediënten zijn exact gelijk aan elkaar. 

De worst van W&F is op basis van veel vlees en hetzelfde vitamine en mineralen pakket als onze brokken. Een krachtig plakje worst als heerlijke lekkernij.

En voor de puppy’s een bak vol weerstand: puppymelk op basis van geitenmelk.

Check onze producten voor meer informatie.

Kan mijn hond zomaar overstappen op nieuwe brokken?

Ja, dit kan altijd. Echter dient dit wel geleidelijk en met veel aandacht van het baasje te gebeuren. Zo hanteren wij een overgangsperiode van 10 dagen: meng elke dag een grotere hoeveelheid Woof & Fit brokken met een kleinere hoeveelheid van het huidige voer. Het lichaam van je hond heeft ongeveer 6 tot 8 weken nodig om volledig te wennen aan de nieuwe brok. Houd je hond goed in de gaten en geef het lichaam de tijd te wennen. 

Raadpleeg ook het overstapplan.

Welke hoeveelheid voer is benodigd om mijn hond te laten wennen?

Om over te stappen en je hond te laten wennen aan nieuw voer, is een gemiddeld verbruik van grote en kleine honden berekend. Voor het overstappen adviseren wij twee zakken van 14 kg voor grote honden. En voor kleine honden twee zakken van 5kg.

Van Woof & Fit hebben de meeste honden een kleinere hoeveelheid voer nodig, omdat het voer van W&F beter tegemoet komt aan de behoeften van je hond. Je hond over eet zich niet en minder voer is wel zo voordelig.

Wat is de levertijd?

Je bestelling wordt bezorgd in 2 tot 5 werkdagen. Bij Woof & Fit vinden we maatschappelijk verantwoord ondernemen belangrijk. Ook willen we het milieu zo weinig mogelijk belasten en benutten we onze ritten zo optimaal mogelijk. Daarom kan het zijn dat je net iets langer op je bestelling moet wachten. Zo dragen we samen bij aan een schoner milieu.

Wat is de Woofpack?

Wolven leven in roedels. Ze zijn loyaal aan elkaar, kameraden en overleven samen. De Woof Pack van Woof & Fit is een community voor je hond. Behalve dat je op de hoogte blijft van mooie deals, helpt de community je bij vragen die je mogelijk hebt en ontvang je tips en tricks. De community ontwikkeld zich tot een plek waar je meerwaarde voor je hond gaat vinden. De roedel is net gestart, dus sluit aan en hou de pack in de gaten.

Wat maakt Woof & Fit speciaal?

De brokken en de worst van Woof & Fit bevatten behalve natuurlijke ingrediënten zoals vlees, zalmolie en antioxidanten ook een speciaal vitamine en mineralen pakket, geproduceerd met een unieke technologie. De combinatie van de natuurlijke ingrediënten, mineralen, spoorelementen en vitamines creëert een goede balans en voedt de oerbehoeften van je hond. De unieke technologie waarmee het vitamine en mineralen pakket is geproduceerd zorgt ervoor dat de voedingsstoffen uitzonderlijk goed worden opgenomen door je hond en er minder milieubelastende afvalstoffen in de ontlasting terecht komen.

Een unieke toepassing in de productie, wat wordt daarmee bedoeld?

De brokken en worst van Woof & Fit bevatten een speciaal vitamine pakket en de zo belangrijke mineralen als zink en koper. De vitamines en mineralen zijn heel fijn verdeeld wat de opname aantoonbaar bevordert. Het is belangrijk dat de vitamines en mineralen in de darm van je hond terecht komen. Om dit te bereiken zijn ze bedekt met een vetlaagje zodat ze intact blijven. Eenmaal in de darm aangekomen verteert het vetlaagje en de vitamines en mineralen kunnen specifieker en beter hun werk doen. Met als resultaat een energieke, topfitte hond.

Waarom zijn mineralen belangrijk?

Iedereen heeft mineralen nodig, en dat geldt ook voor onze huisdieren. Van een aantal mineralen hebben er maar weinig van nodig, daarom noemen we deze stofjes micromineralen of spoorelementen. Het lichaam functioneert niet goed als er onvoldoende mineralen in de voeding zitten. Bekende voorbeelden van micromineralen zijn ijzer, fluor en jodium. IJzer voorkomt bloedarmoede, fluor is goed voor het gebit en jodium zorgt voor een goede werking van de schildklier.

Koper en zink zijn ook micromineralen. Koper is belangrijk voor de ontwikkeling van botten en bindweefsel. Ook is koper belangrijk voor een goede werking van het immuunsysteem. Zink is een essentieel onderdeel van enzymen die de stofwisseling regelen. En voor de groei en ontwikkeling van lichaamsweefsels en voor een goed afweersysteem is zink broodnodig. Beide mineralen uit de brokken en worst van Woof & Fit worden door middel van een vetlaagje optimaal opgenomen door het lichaam van je hond en kunnen zo veel gerichter hun werk doen.

Join the Woof Pack!

Volg de roedel en laat je email achter.