Overstappen

Nieuwe gewoontes aanleren doen we in de regel omdat we positieve resultaten verwachten. Al is dat niet altijd eenvoudig. Wanneer wij als mens onszelf een nieuw voedingspatroon aanmeten, vergt dat doorzettingsvermogen, ontdekken we nieuwe smaken en moeten we vooral wennen. Wennen aan wat het met ons lijf en gesteldheid doet. En vaak ook genieten van de energie die we er van krijgen.

Nu zijn wij bij Woof & Fit er niet zo van om de hond te vergelijken met de mens, immers, de hond komt voor 99,96% overeen met de wolf. Maar wanneer het gaat over het overstappen op een ander soort voer, ieder ander merk voer, dan maken we die vergelijking toch even. Om het maar een beetje meer begrijpelijk te maken. Want overstappen op een ander hondenvoer vergt ook doorzettingsvermogen van het baasje en wennen voor je hond. Maar daar hebben wij wat op bedacht.

Hoe overstappen op Woof & Fit

Wennen en ontwennen

Overstappen ander hondenvoer met Woof and Fit hondenbrokken

Wennen aan nieuw voer, een andere geur en vooral ook ontwennen. Want de kans bestaat dat je hond het gaat merken. Zijn lijf moet ook ontwennen en kan daardoor een andere geur afgeven of andere tijdelijke ongemakken vertonen.

Het overstappen op ander voer kan in tien dagen, de gewenningstijd duurt 6 tot 8 weken. Iedere hond reageert anders op een nieuw voedingspatroon, maar let goed op je hond en neem de tijd.

Om je hierbij te helpen, hebben we een overstapplan gemaakt waarbij je stapsgewijs het oude voer mengt met de brokken van Woof & Fit. De darmen van je hond kunnen reageren op het nieuwe voer wanneer je dit ineens doet. Daarom is een overstapperiode van 10 dagen een goede manier om de nieuwe voeding geleidelijk te mengen met het oude voer. Reageert je hond op de nieuwe voeding, verdeel het dan over meerdere kleine porties per dag. Maak bij het mengen van het voer gebruik van de tabel hiernaast.

Voor een topfitte hond

Producten van Woof & Fit

Join the Woof Pack!

We zijn benieuwd naar je bevindingen. Maak je hond lid van de Woof Pack. Dan krijg je niet alleen aanbiedingen te zien, maar staat de roedel voor je klaar. Wanneer het bijvoorbeeld een dag even niet zo lekker gaat. Dat hebben we allemaal wel eens. En wellicht hebben we nog tips wat het net even gemakkelijker maakt.